Ayurvedische Massages

Ayurvedische Marma massage

In deze ayurvedische marma massage maken we gebruik van verschillende massagetechnieken, zoals: kloppen, kneden, skinrollong, schudden, wrijven, wringen en drukpunttechnieken de marmaś.

Marmaś zijn drukpunten in het ayurvedische massagesysteem. Het woord marma komt uit het Sanskriet en betekend: vitaal punt. Ons lichaam kent 107 marma-punten.


Marmaś zijn te vinden op plaatsen waar verschillende Nadiś (energiebanen) bij elkaar komen, deze knooppunten kunnen worden gezien als energiepunten. Deze punten liggen vooral op ontmoetingsplaatsen van gewrichtsbanden, bloed- en lymfevaten, zenuwen, spieren, botten en gewrichten. soms liggen ze ook dieper in het lichaam.

Marma punten zijn niet louter en alleen lichamelijke punten, het zijn op de eerste plaats centra van energie, waar de levenskracht opgeslagen ligt en ook stroomt. Door deze marma punten te behandelen beinvloeden we de vrije doorstroming van prana (vitale levensenergie) die door ons lichaam stroomt. De werking van de marmaś gaat dus veel dieper dan het fysieke niveau van weefsels en organen. Daarnaast word in de marma massage niet alleen gedrukt op de verschillende marma-punten, maar trekken we ook lijnen over het lichaam en bevorderen we zo de optimale doorstroming van energie in de verschillende Nadiś.

Ayurvedische Massages

Ayurvedische Abhyanga massage

De Abhyanga massage is een ontspannende lichaamsmassage met lange strijkingen.

Ayurvedische Massages

Ayurvedische Pad-Abhyanga massage

De Pad-Abhyanga massage is een praktische en zeer effectieve drukpuntmassage van de voeten die klachten, ziekten en verstoringen kan oplossen en voorkomen.

Ayurvedische Massages

Indian Foot massage

In India is massage een belangrijk onderdeel van de dagelijkse lichaamsverzorging. Ook de voetmassage neemt daarbij een voorname plaats in. Volgens de Ayurveda bestaan er veel verbindingen tussen de voetzolen en de inwendige organen en het energetische lichaam met de Nadiś en meridianen. Men zegt als de voetzolen regelmatig gedrukt, gewreven en ingeolied worden blijft men ontspannen en gezond.

De voeten worden in een aantal zones verdeeld en deze zones zijn een spiegel van ons lichaam:

  • De tenen zijn verbonden met het hoofd en al haar organen, klieren en zintuigen 
  • De bal van de voet is verbonden met het gebied van het hart en de longen
  • Het middengedeelte van de voet is verbonden met het hele gebied van de spijsvertering en de organen die daarbij werkzaam zijn en met de zonnevlecht
  • De hielen en de enkels zijn verbonden met het hele bekkengebied en de organen die daar deel van uitmaken

Dus door de Indian Foot massage kun je via de beide voeten het gehele lichaam masseren. Niet door het gebruiken van drukpunten zoals bij de voetreflexmassage, maar door middel van zachte en stevige strijkingen. Het heeft onder andere een diep ontspannend effect op lichaam en geest, de organen worden gestimuleerd, hierdoor kan er een reiniging plaats vinden. De doshaś komen meer in evenwicht, het onrustig denken kan meer in balans komen, de bloedsomloop wordt gestimuleerd, er vind harmonie en balans in lichaam en geest, betere nachtrust en een goede aarding.

website laten maken veenendaal

Metamorfose massage

De tekst nog invullen.